Esti aici
Acasa > Curiozitati > Papa Francisc a spus unui barbat, victima a abuzului sexual al unui preot chilian: „Dumnezeu te-a facut asa si te iubeste asa”

Papa Francisc a spus unui barbat, victima a abuzului sexual al unui preot chilian: „Dumnezeu te-a facut asa si te iubeste asa”

Papa Francisc a spus unui barbat, victima a abuzului sexual al unui preot chilian: „Dumnezeu te-a facut asa si te iubeste asa”

Juan Carlos Cruz, victima abuzului sexual al unui preot chilian, a petrecut in aprilie trei zile cu Papa Francisc, la Vatican si a discutat cu acesta despre sexualitate si despre abuzul suferit de el.

Fernando Karadima, omul care a abuzat de Cruz, a fost gasit vinovat de abuz de catre Vatican in 2011.
Juan Carlos Cruz, a descris intalnirea sa cu Papa la CNN, declarand ca acesta i-ar fi spus: „Nu trebuie sa-ti privesti sexualitatea ca pe o povara. Dumnezeu te-a facut asa. Dumnezeu te iubeste asa, Papa te iubeste asa si trebuie sa te iubesti si sa nu-ti faci griji despre ceea ce spun oamenii.”

Cuvintele Papei reprezinta o deturnare fata de invatatura Bisericii Romano-Catolice, care considera homosexualitatea ca fiind un pacat care exclude darul vietii si este contrara legii lui Dumnezeu.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Greg Burke, a declarat luni pentru CNN: „In mod normal, nu comentam conversatiile private ale Papei.”

Vineri, in cadrul unui summit de urgenta organizat la Vatican, s-a discutat despre acuzatiile de viol din biserica catolica , iar la Conferinta episcopala, in contextul unui scandal de pedofilie din Chile, toti episcopii din Chile si-au oferit demisia papei Francis. Cei 34 de episcopi chilieni, 31 episcopi activi si trei episcopi pensionari au anuntat intr-o declaratie ca demisioneaza din cauza scandalului de pedofilie din tara lor.

„Noi, toti episcopii prezenti la Roma, ne-am pus posturile in mainile Sfantului Parinte pentru a decide in deplina libertate soarta fiecaruia dintre noi”, se arata intr-o declaratie care a fost inaintata presei.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top