Esti aici
Acasa > Curiozitati > NU intereseaza pe nimeni, Naţionala de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal

NU intereseaza pe nimeni, Naţionala de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal

Naţionala de tineret a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European de fotbal, performanță obținută pentru prima dată în ultimii 20 de ani.

Echipa națională de tineret a învins, marţi, la Ploieşti, cu scorul de 4-0 (3-0), reprezentativa Liechtensteinului, în Grupa a VIII-a a preliminariilor.

Vezi si: Horoscop 17 octombrie 2018. Noroc în dragoste, mărire de salariu şi o excursie cu familia

Golurile au fost marcate de George Puşcaş, în minutele 14 şi 39, Ianis Hagi ’25 și Adrian Petre ’78.

Au evoluat următoarele echipe:

România: Radu – Butean, Paşcanu, Ghiţă, Ştefan – Nedelcu, Cicâldău – Man (Măţan ’57), I. Hagi (Moruţan ’64), Ivan (Ad. Petre ’74) – Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi;

Liechtenstein: A. Majer – Seemann, Uterrainer, Haas – Graber, Frommelt, N. Frick, Graber (Kardesoglu ’83) – Viret (Vogt ’66), Y. Frick, Wolfinger (Ritter ’87). Selecţioner: Heinz Fuchsbichler.

Clasamentul final al grupei este următorul:

1. România – 24 de puncte;

2. Portugalia – 22 de puncte;

3. Bosnia-Herţegovina – 18 puncte;

4. Ţara Galilor – 13 puncte;

5. Elveţia – 10 puncte;

6. Liechtenstein – 0.

La turneul final se califică direct doar prima clasată în fiecare grupă. Cele mai bune patru din cele nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la CE.

Turneul final al celei de-a XXII-a ediţii a Campionatului European de tineret va avea loc în Italia şi San Marino, între 16 şi 30 iunie 2019, cu participarea a 12 echipe, ce vor fi împărţite în trei grupe. Câştigătoarele fiecărei grupe şi formaţia de pe locul al doilea cu cele mai bune rezultate se califică în semifinale.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 23 noiembrie, la Bologna.

România a mai participat o dată la CE „under 21”, în 1998, când a organizat turneul final şi a ocupat locul 8, ultimul.

sursa Echipa națională de fotbal a României facebook.com

Lasă un răspuns

Top