Esti aici
Acasa > Curiozitati > Noul şef al Jandarmeriei Române, la Parchetul General în cazul violenţelor din 10 august

Noul şef al Jandarmeriei Române, la Parchetul General în cazul violenţelor din 10 august

Noul şef al Jandarmeriei Române, Cătălin Şindile, s-a prezentat luni la Parchetul General, care anchetează modul de intervenţie a jandarmilor la protestul din 10 august. Şindile a fost chemat la Parchet pentru a stabili modul în care Jandarmeria va colabora cu procurorii pentru identificarea persoanelor care se fac responsabile de violenţele din Piaţa Victoriei.

„Cu privire la prezenţa în sediul PICCJ a domnului colonel Ionuţ Cătălin Sindile, împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române (…), arătăm că vizită dumnealui a avut ca scop stabilirea modalităţilor de cooperare pentru identificarea persoanlor care se pot face responsabile de comiterea violenţelor, în contextul evenimentelor petrecute în zilele de 10 şi 11 august 2018”, a transmis Parchetul General.

Până acum au fost depuse aprozimativ 300 de plângeri împotriva Jandarmeriei.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost preluat de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru ca „cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar”.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Top