Esti aici
Acasa > Curiozitati > Marea Britanie scade TVA-ul de la 20% la 5%. Reducere de 50% la nota de plată din restaurant / cafenea pentru toată populația UK

Marea Britanie scade TVA-ul de la 20% la 5%. Reducere de 50% la nota de plată din restaurant / cafenea pentru toată populația UK

Marea Britanie a anunțat planul de redresare economică. Ministrul de Finanțe Rishi Sunak a anunțat în urmă cu scurt timp scăderea TVA-ului de la 20% la 5% în domeniul turismului dar și tichete de reducere de 50% la nota de plată pentru clienții cafenelelor, restaurantelor și pub-urilor. 

Marea Britanie va scădea TVA-ul pentru cazare, mâncare și atracții turistice, relatează mirror.co.uk. 

Industria britanică a ospitalității va primi astfel un ajutor de patru miliarde de lire sterline prin reducerea TVA cu 15%, (de la 20 la 5%) a confirmat Rishi Sunak.

Reducerea va intra în vigoare începând de miercurea viitoare și va rămâne valabilă până pe 12 ianuarie 2021. 


Tichete de reducere la nota de plată pentru luna augustDe asemenea, ministrul Finanțelor a anunțat o schemă de reducere denumită „Eat Out to Help Out” (mănâncă pentru a ajuta) care se referă la o reducere de 50% pentru consumațiile efectuate în cafenele, restaurante și pub-uri din Marea Britanie, de luni până miercuri aplicabilă doar în luna august 2020. Măsura are drept scop stimularea consumului. 

Sunak a anunțat, de asemenea o serie de reduceri și beneficii pentru proprietarii de spații de cazare. 

Lasă un răspuns

Top