Esti aici
Acasa > Curiozitati > ”Mama” și ”tata”, înlocuiți cu ”părinte 1” și ”părinte 2”. Ce mai urmează acum, numerotarea copiilor?

”Mama” și ”tata”, înlocuiți cu ”părinte 1” și ”părinte 2”. Ce mai urmează acum, numerotarea copiilor?

Gata cu termenii “mama” si “tata”, in documentele de stare civila de la Paris. Consiliul local a adoptat, discret, dar in unanimitate, o hotarare prin care termenii obisnuiti sunt inlocuiti cu “parinte 1” si “parinte 2″, in formulare.

Asta pentru a nu mai fi “discriminate” cuplurile de homosexuali. Cu o gravitate imblanzita, totusi, de umor, trei psihanalisti s-au intrebat, in presa, asupra repercusiunilor simbolice ale acestei decizii. Ce mai urmeaza acum, numerotarea copiilor?

O femeie transformata in barbat, dar care si-a pastrat organele reproducatoare feminine, naste un copil caruia nu vrea sa-i declare sexul, („si-l va alege singur cand va fi mare”), dar ii cere sa-i spuna „tata” – isi imagineaza un caz, psihanalistii francezi, in editorialul pentru Le Figaro.

Documentele administrative vor avea o rubrica deosebita pentru cei care sunt in acelasi timp, (el sau ea, nu stim cum sa-i spunem), Parinte 1 si Parinte 2? – se intreaba retoric editorialistii.

Si, apropo, care este “codificarea” si casuta rezervata in cazul parintilor singuri? Parinte 0?

Ce mai conteaza ca – in opinia multora – asa anumita corectitudine politica frizeaza absurdul.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a spus ca vrea ca schimbarea formularelor care sa contina casutele “parinte 1” si “parinte 2″ sa fie facuta cat mai rapid, in formularele prin care se solicita acte de stare civila. De ce? Trebuie sa ne gandim si la cuplurile homosexuale – afirma primarul. (Continuarea, mai jos …)

Dezbaterea in privinta celui de al treilea gen sau a parintilor de “gen neutru” are loc si in alte parti ale lumii.

Serviciile canadiene pentru forta de munca ar fi fost instruite sa nu se mai refere la solicitanti ca “mama”, respectiv “tata”. Avem acum “parinte nr.1” si “parinte nr.2″. Ce mai urmeaza?

Jean-Yves Duclos, Ministrul Familiei si Dezvoltarii, Canada: ”In Canada anului 2018 avem familii diverse, avem parinti de acelasi sex, care merita acelasi respect si sprijin ca si alti parinti.”

Comentator SUA: ”O instanta din Tennessee nu ne mai lasa sa avem “mami” si “tati”. Cel putin in anumite documente oficiale. Judectorul a cerut inlocuirea, in formulare, a termenilor “mama” si “tata” cu termenii neutri “parinte 1” si “parinte 2.”

Comentator SUA: ”Negarea si redefinirea faptelor elementare, care tin de biologie. Aici asistam la corectitudinea politica impinsa dincolo de limita absurdului. Nu pot s-o descriu altfel.”

”Mama” și ”tata”, înlocuiți cu ”părinte 1” și ”părinte 2”. Reacție în urma hotărârii

sursa ProTV.RO

Lasă un răspuns

Top