Esti aici
Acasa > Curiozitati > Mai tare decât alcoolul. Şi tu îl consumi. Alimentul care iti distruge ficatul

Mai tare decât alcoolul. Şi tu îl consumi. Alimentul care iti distruge ficatul

Ficatul este organul cel mai afectat de consumul de alcool. Cu toate acestea, oamenii de stiintă au descoperit că zahărul poate afecta ficatul chiar mai mult decât alcoolul. Boală ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză și la diabet de tip 2, scrie libertatea. ro.

Una dintre cauzele principale a apariției acestei boli este consumul de zahăr. În urmă unui studiu recent s-a descoperit că, deși participanții care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au ingrăsat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime. Știați că? – Ficatul cantăreste 1.500 – 2.000 de grame, e situat în partea dreaptă a abdomenului, langă stomac, și e la fel de important pentru organism că inimă și plămanii? – Este un adevărat „laborator chimic „și „centru de dezintoxicare”, care „prelucrează „otrăvuri precum alcoolul sau grăsimile din organism? În plus, generează proteine, enzime și vitamine fără de care omul nu ar putea trăi. – Colecistul depozitează între meșe acidul care face posibilă prelucrarea grăsimilor?

Acestea sunt trimise mai departe către intestinul subțire (duoden). Poate imbolnăvi ficatul Pentru a înțelege modul în care zahărul afectează funcționarea ficatului nostru este important să înțelegem din ce este format zahărul. „Înainte de a intră în sânge este descompus în două substanțe simple: glucoză și fructoză.

Dacă glucoză este regăsită în fiecare celulă de pe planetă, dacă nu o preluăm prin dietă corpul o poate produce. Fructoză este diferită, corpurilor nostru nu produce această substantă într-o cantitate semnificativă și nu este nici o nevoie fiziologică de prezența acestei substanțe.

Ceea ce este de reținut legat de fructoză este că această substantă poate fi metabolizată doar de ficat. Acest lucru nu reprezintă o problemă, dacă consumăm fructoză în cantităti reduse (de exemplu dacă o prreluăm din fructe) insă surplusul va fi depozitat în ficat că glycogen, o cantitate ridicată din aceste depozite vor duce la tranformarea fructozei în grăsime „, a explicat specialistul.

Un ficat gras nu va funcționa în mod propice. Persoanele care sunt active fizic pot tolera mai ușor cantităti mai ridicate de fructoză, insă persoanele mai sedentare sunt supuse mai ușor afecțiunilor de ficat datorate consumului ridicat de fructoză.

Pe de altă consumul de fructe nu poate conduce la supra aglomerarea ficatului cu fructoză, ceea ce presupune că putem consumă în mod liniștit câte fructe ne dorim.

Lasă un răspuns

Top