Esti aici
Acasa > Evenimente > Li s-a infundat. Procurorii au pus mana pe inregistrarile discutiilor dintre superiori si jandarmii din Piata Victoriei

Li s-a infundat. Procurorii au pus mana pe inregistrarile discutiilor dintre superiori si jandarmii din Piata Victoriei

Discutiile dintre superiori si jandarmii aflati in piata au fost securizate de procurori, anunta Digi24, care citeaza surse din cadrul Parchetului General.

Discutiile purtate de jandarmi si superiorii lor prin statii au fost inregistrate si au fost securizate de procurorii militari. Deocamdata nu se stie cand au fost securizate inregistrarile.

Mai mult, anchetatorii au verificat toate probele stranse de procurorul Bogdan Pirlog, care s-a aflat vineri seara in Piata Victoriei. Procurorii au tras concluzia ca TOATE aceste probe au fost legal adunate.

De asemenea, procurorii lucreaza intens pentru identificarea jandarmilor care au lovit protestatarii care au ridicat mainile in sus in semn de non-violenta.

Peste 450 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la protestul din 10 august.

Pana joi seara au fost inregistrate 211 plangeri penale in dosarul violentelor din Piata Victoriei, iar 92 de persoane au fost pana acum audiate. A fost atasat la dosar si Ordinul de interventie in forta intocmit de catre comandantul actiunii si aprobat de prefectul municipiului Bucuresti prin contrasemnare.

Parchetul General a anuntat marti ca procurorul general Augustin Lazar a dispus preluarea de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a dosarului privind incidentele violente din Piata Victoriei, pentru ca cercetarea evenimentelor sa poata fi facuta unitar.

Dosarul violentelor din Piata Victoriei a fost constituit in urma sesizarii din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, care a constatat din imaginile prezentate in spatiul public ca exista suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natura penala de catre cadrele militare.

Lasă un răspuns

Top