Esti aici
Acasa > Curiozitati > Italia. Agresorul unei românce, prins după 10 ani pe baza analizei ADN

Italia. Agresorul unei românce, prins după 10 ani pe baza analizei ADN

La zece ani după ce o româncă din Italia a fost răpită și violată, autorul faptei a fost prins de polițiști pe baza analizei ADN.

Polițiștii italieni l-au arestat pe bărbatul care, în 2010, ar fi atacat o prostituată româncă lângă localitatea Pandino (provincia Cremona). Acesta este un albanez în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în provincia Como.

Faptele datează din anul 2010, atunci când prostituata de naționalitate română a fost obligată să urce în mașină, a fost bătută și forțată să întrețină relații sexuale. Totodată, femeia a fost jefuită, albanezul sustrăgându-i telefonul mobil și 300 de euro, relatează ilgiorno.it.

Românca a fost transportată la spital unde a avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale, în urma rănilor suferite. Anchetatorii au putut preleva la vremea respectivă material biologic de pe hainele fetei, însă profilul genetic nu a fost identificat în baza de date.

Cazul a rămas „în aer” până miercuri, 22 ianuarie 2020, atunci când testele suplimentare ADN efectuate cu ajutorul unor tehnologii inovatoare au permis identificarea unui bărbat de 41 de ani, de origine albaneză.

Bărbatul a fost reținut, fiind acuzat de răpire, agresiune sexuală, jaf agravat și vătămare corporală.

Lasă un răspuns

Top