Esti aici
Acasa > Curiozitati > Inspectorii veniti sa eutanasieze porcii dintr-o comuna din Braila au fost goniti de localnici

Inspectorii veniti sa eutanasieze porcii dintr-o comuna din Braila au fost goniti de localnici

Inspectorii veniţi să eutanasieze porcii dintr-o comună din Brăila au fost goniţi de localnici Scandal în comuna Unirea din judeţul Brăila după ce localnicii i-au gonit pe inspectorii veniţi să eutanasieze porcii oamenilor în contextul pestei porcine care a afectat mare parte din ţară.

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) s-au deplasat, luni, în comuna Unirea din judeţul Brăila pentru a eutanasia porcii crescuţi de localnici.

Acţiunea face parte din planul de acţiune al autorităţilor pentru a limita extinderea pestei porcine africane care a luat amploare în mare parte din ţară.

Sute de mii de porci din judeţele afectate de pestă au fost deja sacrificaţi şi incineraţi.

Cu toate acestea, pesta a continuat să se extindă.

Revoltător! Cum se dezinfectează maşinile de pestă porcină, la Galaţi. „Dau la mişto! Cea mai mare ţeapă din ultimii ani”

Inspectorii DSVSA s-au lovit, luni, de localnicii care nu le-au permis să intre în curţi pentru a le lua porcii.

Oamenii se tem că nu vor fi despăgubiţi, iar dacă vor primi vreun ban pe porcii pe care îi dau de bunăvoie autorităţilor, preţul va fi mult mai mic decât cel al pieţei.

Autorităţile judeţene spun că oamenii din comuna Unirea au fost prost sfătuiţi chiar de primar, iar cei care au refuzat au fost trecuţi pe o listă.

Conform legii, persoanele care contribuie la propagarea unei boli se pot alege cu dosar penal.

Totuşi, până acum, nu au fost făcute plângeri la Poliţie.

Până în prezent, în judeţul Brăila au fost confirmate 16 focare de pestă porcină africaneă şi au fost eutanasiaţi 7.566 de porci, dintre care peste 7.100 au fost omorâţi ca măsură preventivă.

Acesti porci sunt carati intro groapa comuna din Ialomita unde sunt stropiti cu var si ingropati

One thought on “Inspectorii veniti sa eutanasieze porcii dintr-o comuna din Braila au fost goniti de localnici

  1. Escrocilor de guvernatori.

    Nu exista pesta porcina virus. Asta e inventata de voi sa puteti aduce si vinde carne congelata in apa cu chimicale tinuta ani de zile adusa din alte tari. Manca-v,-ar boala pe voi!
    Mincinosilor!

Lasă un răspuns

Top