Esti aici
Acasa > Curiozitati > Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu: Dacă iese din Uniunea Europeană, România intră în faliment

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu: Dacă iese din Uniunea Europeană, România intră în faliment

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a reacționat după dezbaterea extraordinară de luni seara, privind România, din comisia LIBE, cu participarea lui Frans Timmermans care după aceea a transmis un prim avertisment dur: România face pași înapoi, iar Comisia nu va ezita să aducă Guvernul român în fața justiției.

Cristian Diaconescu a notat pe pagina sa de Facebook:
„Dacă iese din Uniunea Europeană România intră în faliment.

Minciuna că Uniunea Europeană ar pune în discuție problema statului de drept din România ca răspuns la decizia Bucureștiului privind organizarea referendumului pentru modificarea Constituției este una dintre cele mai ticăloase încercări de manipulare, de la discursul lui Nicolae Ceaușescu din 21 decembrie 1989.”
Diaconescu arată că niște politicieni de la București care urăsc regulile occidentale, dar care au regulile lor, pentru bunăstarea lor, se simt diferiți de valorile europene și euro-atlantice și manifestă un militantism separatist și țâfnos față de UE, de un ridicol absolut.

„Câțiva politicieni de la București, complexați de refuzul sistematic al partenerilor României de a le accepta deciziile politice împotriva oricăror reguli de funcționare ale unui stat democratic, se simt diferiți de valorile europene și euro-atlantice.

Așa este. Ei sunt altfel decât națiunea în numele căreia au tupeul să creadă că vorbesc. Acest grup minuscul de cetățeni urăște regulile occidentale. Ei au regulile lor, pentru bunăstarea lor.

Pentru uriașa majoritate a societății românești, în România sau în Europa, a fi cetățean român european este un drept, expresie a normalității vieții de zi cu zi.
Militantismul separatist și țâfnos față de UE este de un ridicol absolut.”

Fostul ministru de Externe mai scrie în postarea sa că deși cei aflați la guvernare se milogesc „la instituțiile europene pentru a acoperi nu mai puțin de 75% din despăgubirile datorate celor afectați de pestă porcină”, coaliția aflată la guvernare „se înfoaie împotriva UE”.

„Într-o singură zi, Coaliția aflată la guvernare se înfoaie împotriva UE, în timp ce se milogește la instituțiile europene pentru a acoperi nu mai puțin de 75% din despăgubirile datorate celor afectați de pestă porcină sau îl imploră pe Michel Barnier ca, în negocierea cu Marea Britanie, să fie apărate, chiar de către UE, drepturile cetățenilor români.

Astăzi, peste 4 milioane de români din spațiul european primesc de la Coaliția de guvernare, mesajul că își vor pierde locurile de muncă din străinătate, că studenții români vor fi excluși din universitățile europene dacă nu plătesc taxele uriașe-pretinse cetățenilor extra-comunitari. De asemenea, oamenii de afaceri români ar urma să fie eliminați (70 % din schimburile economice ale României se desfășoară cu statele UE) din cea mai importantă piață unică a lumii, stopându-se totodată și cea mai semnificativă investiție străină în România asigurată de capitalul din țările UE.”

Diaconescu concluzionează:
„Dacă va fi lăsată această Coaliție va face ceea ce spune. DEOCAMDATĂ membrii ei cred că pot să aibă și banii UE, să fie și în afara statului de drept și să guverneze fără de lege”.

One thought on “Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu: Dacă iese din Uniunea Europeană, România intră în faliment

Lasă un răspuns

Top