Esti aici
Acasa > Curiozitati > Fenomenul ‘Zombie’ face ravagii la Constanţa. Tinerii se droghează cu spray de gândaci şi etnobotanice (VIDEO)

Fenomenul ‘Zombie’ face ravagii la Constanţa. Tinerii se droghează cu spray de gândaci şi etnobotanice (VIDEO)

Fenomenul ‘Zombie’ face ravagii la Constanţa. Tinerii se droghează cu spray de gândaci şi etnobotanice © mirel

Fenomenul ‘Zombie’ face ravagii la Constanţa. Tot mai mulţi tineri ajung la spital, în stare gravă, după ce sunt găsiţi paralizaţi şi căzuţi în stradă.

În această dimineaţă, într-o zi de miercuri, un tânăr în vârstă de aproximativ 25 de ani a fost găsit drogat pe o stradă din Constanţa.

Vezi si: Horoscop 25 octombrie 2018. Sentimente de dragoste, mulţi bani și o idee genială

Deşi ar fi fost normal să aibă un loc de muncă sau să meargă la şcoală, tânărul a preferat să se drogheze cu noile substanţe care fac ravagii printre tineri.

Potrivit unor surse, în timp ce unii dintre narcomani fumează ţigările cu etnobotanice vândute de dealeri, alţii preferă să fumeze ţigări normale pe care pulverizează spray de gândaci.

Substanţele chimice extrem de periculoase îi paralizează efectiv pe consumatori, iar aceştia ajuns să stea ore în şir în aceeaşi poziţie.

Fie că stau în picioare, sprijiniţi pe un perete, fie că se întind direct pe asfalt, zeci de tineri au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce au consumat drogurile ‘zombie’.

Fenomenul ‘Zombie’ a devenit o problemă naţională, sute de tineri din întreaga ţară fiind victime ale dealerilor care vând aceste droguri extrem de periculoase.

Narcoticele sunt obţinute din sintetizarea unor substanţe etnobotanice ce sunt, uneori, stropite cu diferite lichide toxice, iar efectele sunt devastatoare pentru corpul uman.

REVOLTĂTOR! Tineri ‘anesteziaţi’ de droguri, într-un bloc din Tomis II!

Săptămâna a debutatsub efectul etnobotanicelor pentru doi tineri constănţeni! Deşi autorităţile trag semnalul de alarmă în privinţa consumului de droguri etnobotanice, se pare că fenomenul continuă să se răspândească în oraşul de la malul mării! În municipiul Constanţa zilnic cad tineri la pământ, doborâţi din cauza consumului de droguri cu efect de „zombie”.

Mai exact, o constănţeancă a surprins în dimineaţa zilei de luni, 22 octombrie a.c., în timp ce cobora dintr-o scară de bloc, pe bulevardul Tomis, în zona Tomis II din municipiul Constanţa, doi tineri aflaţi sub efectul substanţelor cu caracter psihoactiv. Din nefericire, astfel de imagini le regăsim tot mai des, în întreg municipiul Constanţa. Siguranţa constănţenilor este departe de ceea ce se întâmplă odată cu acest fenomen „Zombie” atât de rapid propagat în rândul tinerilor. Constănţeanca a declarat pentru Replica de Constanţa că nu este normal ca atunci când ieşi din casă să întâlneşti tineri în starea asta, reprezentând un pericol. “Sunt imprevizibili! Efectiv m-am speriat când am ieşit din scara blocului şi i-am văzut aşa. Nu ştii la ce reacţie să te aştepţi din partea lor. Nu este normal să vedem aşa ceva chiar de luni dimineaţă, nicicând! Am fost la sora mea şi când am coborât am văzut… “zombie”!”, a declarat aceasta.

Conform Raportului European privind situaţia drogurilor 2018 , numărul total anual de substanțe noi care apar pe piață este în scădere față de anii de vârf (2014 şi 2015), dar disponibilitatea numărului total de noi substanțe psihoactive rămâne ridicată. La sfârșitul anului 2017, EMCDDA monitoriza peste 670 de noi substanțe psihoactive (comparativ cu aproximativ 350 în anul 2013), substanţe conţinând inclusiv canabinoizi sintetici noi si/sau opioide sintetice noi cu potență mare (în special derivați de fentanil).

sursa replicaonline.ro

Lasă un răspuns

Top