Esti aici
Acasa > Curiozitati > E oficial. Transportul cu autocare din/spre România, reluate de la 1 iunie

E oficial. Transportul cu autocare din/spre România, reluate de la 1 iunie

Guvernul a decis prin hotărâre noile reguli care vor intra în vigoare de la 1 iunie, ca urmare a relaxării unora dintre restricțiile impuse în criza coronavirusului. Măsurile au fost stabilite de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Astfel, începând cu 1 iunie se reia transportul feroviar internațional, se reia transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din şi către România.

„Aceasta este hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Va trebui să introducem în hotărârea de guvern toate modificările făcute în conformitate cu această decizie a CNSU pentru a permite desfăşurarea activităţilor pentru care se ridică restricţiile care au existat până-n momentul de faţă. Toţi miniştrii care trebuie să emită ordinele comune vor trebui să lucreze până-n data de 1 iunie pentru elaborarea ordinelor comune şi pentru publicarea lor în Monitorul Oficial, astfel încât toţi administratorii de plaje, toţi patronii de companii care au terase, toţi transportatorii rutieri şi toate celelalte categorii de agenţi economici şi, de asemenea, şi cetăţenii români să cunoască foarte bine regulile care trebuie respectate odată cu deschiderea acestor activităţi”, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Top