Esti aici
Acasa > Curiozitati > Dupa REFERENDUMUL Esuat Apare un Scandal în Biserica Ortodoxă! Se cere demisia mitropolitului Banatului!

Dupa REFERENDUMUL Esuat Apare un Scandal în Biserica Ortodoxă! Se cere demisia mitropolitului Banatului!

După cererea de demisie a patriarhului României, din cauza eşecului Referendumului, acum se solicită demisia mitropolitului Banatului.

Iniţiatorii acestui demers sunt reprezentanţii Asociaţiei Iniţiativa Timişoara, care îl acuză pe ÎPS Ioan Selejan de implicare politică.

“Părinte, Ați fost între inițiatorii acestui referendum, deși rolul dvs ca ierarh nu e nici câtuși de puțin să inițiați legi. Căderea referendumului ar trebui să fie un moment de reflecție profundă – pentru dvs ca și pentru acei preoți care s-au implicat în politică și-n treburi lumești, de aici și din toată țara”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de profesorul universitar Vasile Popovici.

Acesta explică faptul că prin neprezentarea la urne, românii transmit un mesaj către feţele bisericeşti: şi anume că este momentul “renunţării la lux, la iubirea de arginți, la legătura veche cu un partid anume și cu toate partidele”.

Vasile Popovici mai spune că rezultatul Refrendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie ar trebui să îi pună pe gânduri pe toţi preoţii, în frunte cu cei care conduc Biserica.
Semnatarul acestei scrisori deschise merge mai departe şi îi cere mitropolitului Banatului să se retragă la mănăstire şi să lase treburile bisericeşti pe mâna altora.

“E momentul, Părinte, să redescoperiți creștinismul, care înseamnă iubire necondiționată pentru aproapele și mai ales pentru aproapele în nevoie. E momentul, Părinte, să vă reîntoarceți la operele sociale, cu modestie și dedicație curata. E momentul, Părinte, o tot repet, să vă lepădați ca de Necuratul de tentația politică. La ora bilanțului nu numai liderii politici trebuie să-și prezinte demisiile, ci și preoții implicați în această făcătură. Dvs cel dintâi. Să vă luați haina călugăriei și să vă retrageți în meditație și penitență lungă. Mai ales pentru dvs sună acest îndemn, Părinte, ca Mitropolit al Banatului, naționalist într-o regiune multiculturală, închistat într-o societate locală deschisă la minte, anti-ecumenic într-o Timișoară ecumenică. Să faceți bine, ca inițiator al demersului, să vă puneți întrebarea grea, grea de tot, de unde returnați la vistieria statului cele 35 de milioane de euro, cât ne-a costat fantezia dvs de aventurier în lumea legilor lumești. Și nu uitați : e momentul, Părinte, să vă retrageți la mănăstire, spre iertarea păcatelor și îndreptarea minții ! Ieri și azi vi s-a transmis un semn de la oameni, care nu poate fi decât un semn de sus. Ascultați-l cu mare atenție ! Dumnezeu să vă lumineze întru luarea celei mai bune decizii. Bine ar fi s-o luați chiar mâine. Nu e scăpare !”, a mai spris Popovici.

Ce spune Biserica Romana despre invalidarea referendumului

Reprezentantii Patriarhiei Romane au transmis un mesaj tuturor romanilor.

Patriarhia Romana indeamna la apararea familiei si la unitate spirituala, in urma invalidarii referendumului pentru redefinirea casatoriei, din 6 si 7 octombrie.

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxa Romana si-a implinit misiunea ei civica si morala in spatiul public, unde a afirmat si aparat identitatea si valoarea familiei ca institutie umana creata si binecuvantata de Dumnezeu. In acest sens, multumim celor aproape patru milioane de cetateni romani care au raspuns pozitiv prin participarea lor la vot. Desi referendumul recent nu a fost validat, totusi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaste gradul de secularizare al societatii romanesti de astazi, precum si principalele pozitionari din societate privind afirmarea si apararea valorilor morale bazate pe credinta in Dumnezeu si istoria bimilenara a poporului roman. In acest context social, Biserica Ortodoxa Romana are datoria de a sustine si promova in continuare familia binecuvantata de Dumnezeu si valorile credintei crestine”, au transmis reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, printr-un comunicat de presa.

Lasă un răspuns

Top