Esti aici
Acasa > Curiozitati > Din DIASPORA sunt Zeci de mii de români, somaţi de ANAF. Spaţiul Privat Virtual, un serviciu online inutil

Din DIASPORA sunt Zeci de mii de români, somaţi de ANAF. Spaţiul Privat Virtual, un serviciu online inutil

Zeci de mii de români, somaţi de ANAF. Spaţiul Privat Virtual, un serviciu online inutil © mirel.ro diaspora

Zeci de mii de români, somaţi de ANAF pentru că nu şi-au depus declaraţia unică de venituri realizate în afara salariului, respectiv declaraţia 200 depusa de romani din Diaspora

Potrivit datelor oferite de ANAF, termenul-limită de depunere a declaraţiei 200 a fost 31 iulie.

Vezi si: Horoscop 5 octombrie 2018. Mărire de salariu, flirturi şi o vacanţă cadou

Drept urmare, zeci de mii de români, care nu au apucat să depună declaraţia, vor fi notificaţi de ANAF.

Între timp, ANAF a început şi o ‘vânătoare’ a celor care nu au depus declaraţia nici în anii trecuţi.

Astfel, pentru aceştia, ANAF a recalculat impozitele şi taxele, iar fără notificări prealabile, unii dintre români au primit deja decizii de executării silite pentru sume uriaşe pentru penalizări şi impozite de anii trecuţi.

Numărul restanţielor este cu mult mai mare faţă de anii trecuţi, în special din cauza Spaţiului Privat Virtual, serviciul online al ANAF.

Spatiul Privat Virtual al ANAF, un serviciu inutil

Spaţiul Privat Virtual al ANAF, un serviciu online şi inutil

Din nefericire, ca şi în cazul sistemului cardului de sănătate, sistemul pe care rulează Spaţiul Privat Virtual al ANAF nu este adaptat nevoilor şi dimensiunilor contribuabililor.

Drept urmare, de fiecare dată când oamenii au încercat să se logheze sau să încarce declaraţii ori formulare de contact, site-ul ANAF s-a blocat.

Numărul restanţierilor e mai mare faţă de anii trecuţi, atât din cauza schimbărilor fiscale intervenite, cât şi din cauza blocajelor Spaţiului Privat Virtual, un instrument prin care mulţi au încercat să îşi depună declaraţia on-line.

Din păcate, contribuabilii care nu şi-a depus declaraţiile sunt pasibili de penalităţi. De asemenea, aceştia primesc foarte greu detalii despre sumele impuse drept taxe, impozite şi penalităţi de către ANAF.

Lasă un răspuns

Top