Esti aici
Acasa > Curiozitati > Dealerul drogului „Zombie” a fost arestat. Totul a plecat de la imagini înfiorătoare cu elevi în agonie pe străzile din Turda (Video)

Dealerul drogului „Zombie” a fost arestat. Totul a plecat de la imagini înfiorătoare cu elevi în agonie pe străzile din Turda (Video)

Dealerul drogului „Zombie” a fost arestat. Totul a plecat de la imagini înfiorătoare cu elevi în agonie pe străzile din Turda

Două persoane au fost arestate la Câmpia Turzii, după un filaj de aproape un an, într-un dosar instrumentat de DIICOT şi BCCO Cluj. Unul dintre suspecţi este „Baghera”, o persoană cu antecendente penale, de la care se presupune că ar proveni aşa numitul drog Zombie.

Dosarul vine în contextul apariţiei imaginilor cu tineri drogaţi, în agonie pe străzile oraşului Câmpia Turzii, care par a fi consumat drogul K2/Zombie.

Vezi si: Horoscop 23 septembrie 2018. Dispută în familie, noroc în dragoste şi o surpriză plăcută

În urma percheziţiilor domiciliare de zilele trecute, oamenii legii au găsit acasă la trei suspecţi 20 de grame de substanţe psihoactive, mai multe pungi tip zyp-lock goale, 2 cântare, un grinder, laptopuri şi telefoane mobile.

Doi suspecţi au fost arestaţi de către Tribunalul Cluj, fiind vorba despre Sergiu Sorin Scrob, zis Baghera, şi Răzvan Radu, zis Uscatu, ambii din Câmpia Turzii.

Principalii clienţi ai acestora erau minori. În ultimele luni, în municipiul Câmpia Turzii au apărut în spaţiul public imagini filmate cu diverşi tineri despre care se bănuieşte că s-ar fi aflat sub influenţa unor substanţe cu efecte psihoactive. După reacţiile tinerilor, s-a bănuit că ar fi vorba despre drogul Zombie, devenit popular în urmă cu câţiva ani, în Statele Unite.

Când canabinoidele sintetice atacă receptorii din creier, care mai apoi interacţionează cu dopaminele, pot cauza paralizia temporală a mâinilor şi picioarelor, dar atunci când drogul interacţionează cu serotonina îi poate face pe consumatori să se simtă precum nişte ,,zombie”.

Referitor la apariţia, în România, a aşa-numitului “drog Zombie”, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a anunţat vineri că din evaluările disponibile în România, nu rezultă existenţa unei substanţe psihoactive noi.

„Până în momentul de faţă nu au fost sesizate apariţii de noi substanţe în această regiune a Europei de natură să producă efectele semnalate de curând în presa din România”, se arată într-un comunicat citat de mediafax.ro.

Potrivit Agenţiei Antidrog, numărul total anual de substanţe noi care apar pe piaţă este în scădere faţă de anii de vârf (2014 şi 2015), dar numărul total de noi substanţe psihoactive rămâne ridicat.

La sfârşitul anului 2017, Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie monitoriza peste 670 de noi substanţe psihoactive, un număr dublu faţă de 2013, substanţe conţinând inclusiv canabinoizi sintetici noi şi opioide sintetice noi cu potenţă mare (în special derivaţi de fentanil).

Utilizarea canabinoidelor sintetice a avut efecte şi asupra comportamentului, inducând stări de paranoia, anxietate, atacuri de panică şi episoade psihotice.

Împreună, toate aceste efecte au fost denumite ,,efectul zombie” conform campaniei educaţionale K2/Zombie DC, din Washington DC.

sursa: youtube.com

Lasă un răspuns

Top