Esti aici
Acasa > Evenimente > Cinci români, arestaţi într-un dosar de furt de electronice în Belgia. Prejudiciul este de jumătate de milion de euro

Cinci români, arestaţi într-un dosar de furt de electronice în Belgia. Prejudiciul este de jumătate de milion de euro

Poliţia Română anunţă că, în cooperare cu autorităţile judiciare belgiene, sub coordonarea procurorilor DIICOT, a finalizat investigaţiile într-un dosar vizând zeci de furturi de aparate electronice din societăţi comerciale din Belgia, iar în acest caz au fost arestate preventiv cinci persoane – patru pe teritoriul Belgiei, iar alta în România.

Valoarea prejudiciului este estimată la 500.000 de euro.

Citeste si: Horoscop 17 iulie 2018. Dragoste arzătoare, bani și un impuls pasional

Conform Poliţiei Române, poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii

Criminale, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrală, în colaborare Poliţia Federală din Belgia, regiunea Hasselt, au desfăşurat în comun investigaţii într-un dosar penal de criminalitate transfrontalieră înregistrat la Tribunalul de Primă Instanţă Limburg/Belgia. Cercetările din ultimele trei luni au relevat că, în perioada iunie 2017 – iulie 2018, membrii unei grupări de criminalitate organizată, formată din cetăţeni români, ar fi comis, prin efracţie, zeci de furturi de bunuri electronice din societăţi comerciale, situate în zone industriale ale regiunii Hasselt din Belgia. Valoarea prejudiciului este estimată la 500.000 de euro.

În baza unor ordine europene de anchetă emise de autorităţile judiciare belgiene, în cadrul cooperării judiciare internaţionale, în 11 iulie a fost organizată o acţiune comună, atât pe teritoriul Belgiei, cât şi în judeţul Tulcea, fiind făcute opt percheziţii la locuinţele cetăţenilor români vizaţi în acest caz, în urma cărora au fost ridicate bunuri care ar proveni din furturi.

Au fost puse în executare cinci mandate de arestare, patru dintre membri fiind arestaţi pe teritoriul Belgiei, iar altul arestat în România şi urmând să fie predat autorităţilor judiciare belgiene în vederea continuării cercetărilor în prezenta cauză.

Lasă un răspuns

Top