Esti aici
Acasa > Curiozitati > Cercetători români au realizat prima trusă din Europa pentru detectarea rapidă a COVID-19

Cercetători români au realizat prima trusă din Europa pentru detectarea rapidă a COVID-19

În cadrul unui proiect coordonat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară, Horia Hulubei – IFIN, compania DDS Diagnostic a dezvoltat și produs un kit de verificare, care va fi introdus în trusele pentru detectarea IgM/IgG COVID-19.

Acest kit conține 3 flacoane cu soluții de control, două pentru rezultat pozitiv și unul pentru negativ, care vor ajută semnificativ utilizatorul să își verifice testul.

Nouă trusa de testare a anticorpilor IgM/IgG va aduce beneficii evidente prin eliminarea semnificativă a rezultatelor fals pozitive și negative, se arată într-un comunicat de presă.

Acest produs va veni în ajutorul tuturor pacienților suspectați a fi infectați cu SARS-COV-2 și va susține demersul cadrelor medicale în identificarea și monitorizarea acestora, prin îmbunătățirea preciziei rezultatelor.

Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piață din România începând cu luna noiembrie 2020. Produsul a fost dezvoltat în cadrul proiectului co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate și de DDS Diagnostic SRL.

Lasă un răspuns

Top