Esti aici
Acasa > Curiozitati > Cea mai ciudata localitate din lume! Persoanele decedate inca locuiesc in aceasta localitate!

Cea mai ciudata localitate din lume! Persoanele decedate inca locuiesc in aceasta localitate!

Uneori, satele vechi pot părea foarte pustii pe măsură ce ultimii locuitori, cei vârstnici, încep să plece dintre noi. Același sentiment a avut și o femeie din Japonia care a hotărât să înlocuiască fiecare persoană care moare în satul ei cu o păpușă simbolică a acesteia, mare cât statura unui om.

Este vorba de satul Nagoro, din sudul Japoniei, a cărui populație de păpuși a depășit-o pe cea a oamenilor care au mai rămas încă în viață. după cum relatează News.com. Tsukimi Ayano (67 de ani) a petrecut ani pentru a realiza manual peste 350 de astfel de păpuși care amintesc de faptul că aici era cândva o comunitate tânără și înfloritoare.

“De când am început să țes păpuși, nu mă mai simt singură. În fiecare zi vine cineva să mă viziteze”, a mărturisit Tsukimi.

Jurnalistul brazilian Roberto Maxwell a vizitat Nagoro pentru a o întâlni pe creatoarea micii populații de păpuși, ralizând mai multe fotografii cu acestea. Obiectele împăiate cu siluete umane care sunt menite să-i înlocuiască pe cei care au decedat se află răspândite prin întreg satul și sunt puse în locurile și categoriile profesionale ale celor pe care-i imită.

De când părinții lui Tsukimi au murit, ea a fost nevoită să locuiască singură pentru mult timp. Bătrânica nu a făcut păpuși doar sătenilor si prietenilor, ci și ale familiei ei decedate. “Păpușile sunt peste tot. ele reprezintă viața cotidiană a satului care a avut epoca lui de glorie în timpul construcției unui stăvilar”, a declarat Roberto.

Cu toate acestea, tot ce a dorit Tsukimi a fost să atragă atenția asupra problemei depopulării zonelor rurale din Japonia.

Lasă un răspuns

Top