Esti aici
Acasa > Evenimente > Cand si la noi? Un partid din Finlanda este dat afara de la guvernare pentru ca si-a ales ca lider un condamnat penal

Cand si la noi? Un partid din Finlanda este dat afara de la guvernare pentru ca si-a ales ca lider un condamnat penal

Premierul finlandez, centristul Juha Sipila, a anuntat luni ca partidul sau si aliatii sai conservatori doresc incetarea coalitiei guvernamentale cu formatiunea Adevaratii Finlandezi (eurosceptici), dupa ce acestia si-au ales un presedinte, pe Jussi Halla-aho, condamnat deja pentru declaratii rasiste, relateaza AFP, citata de Agerpres.

”Nu exista conditii care sa permita o continuare a cooperarii cu Adevaratii Finlandezi, condusi de Halla-aho”, a scris Sipila pe Twitter, dupa o reuniune cu lideri si parlamentari centristi si conservatori. Ministrul sau de interne, Petteri Orpo, presedintele partidului conservator, a scris acelasi lucru.

Viitoarea etapa pentru centristi si conservatori trebuie sa fie inceperea de discutii cu posibili noi parteneri de coalitie, probabil partide favorabile, ca si ei, Uniunii Europene.

Adevaratii Finlandezi, partid de dreapta antiimigratie, si l-au ales la conducere sambata pe Jussi Halla-aho (46 de ani), in speranta de a relansa o formatiune care a scazut puternic in sondaje de cand se afla la putere.

In 2008, controversatul politician a denuntat, pe blogul sau, islamul si comunitatea somaleza, facand declaratii insultatoare. Ca urmare a declaratiilor sale, Jussi Halla-aho a fost amendat pentru incitare la ura rasiala si blasfemie, intr-un dosar care a ajuns pana la Curtea Suprema in 2012.

One thought on “Cand si la noi? Un partid din Finlanda este dat afara de la guvernare pentru ca si-a ales ca lider un condamnat penal

  1. Dezinformare!!! Partidul PS a fost scos de la guvernare pentru ca noul presedinte Jussi Halla-Aho este eurosceptic si antiemigratie nu pentru ca are condamnare politica pentru blogul sau „rasist” scris in tinerete cand nu era politician. Personal sefa securistatii Uniunii Europene Federica Mogherini a venit in ziua congresului in Finlanda sa elimine partidul eurosceptic de la putere. Jussi Halla-Aho este in continuare europarlamentar. Cam asta vrea sa faca si UE acum in Romania sa isi puna omul la putere pe Ciolos vasal credincios. Aici este lista completa cu zecile de parlamentari finlandezi cu condamnari care totusi si-au continuat cariera politica. https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_tuomituista_kansanedustajista

Lasă un răspuns

Top