Esti aici
Acasa > Curiozitati > Brexit: Poliţia britanică se pregăteşte pentru proteste de amploare, Dezbaterile în Camera Comunelor urmează să fie reluate săptămâna asta, iar votul să aibă loc în săptămâna 14-20 ianuarie.

Brexit: Poliţia britanică se pregăteşte pentru proteste de amploare, Dezbaterile în Camera Comunelor urmează să fie reluate săptămâna asta, iar votul să aibă loc în săptămâna 14-20 ianuarie.

Aproximativ 1000 de poliţişti din Scoţia şi Anglia vor începe luna aceasta instrucţia în vederea desfăşurării în Irlanda de Nord, în cazul unor manifestări violente care ar putea avea loc în lipsa unui acord pentru Brexit, scrie joi ziarul Guardian. Majoritatea membrilor Partidului Conservator al premierului britanic Theresa May se opun acordului retragerii negociat de premier cu Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj YouGov publicat vineri, cu mai puţin de 90 de zile înaintea ieşirii programate a Marii Britanii din Uniune.

Şefii poliţiei nord-irlandeze au solicitat întăriri pentru a face faţă problemelor create de instituirea unui regim dur al frontierei dintre Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, după retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, în cazul în care nu se va ajunge la un acord între Londra şi Bruxelles înainte de 29 martie, potrivit Agerpres. Peste jumătate dintre cei 1.215 membri ai Partidului Conservator chestionaţi au declarat că ei consideră că prevederile acordului nu respectă rezultatul referendumului din 2016 privind Brexitul.

Poliţiştii din alte părţi ale Regatului Unit au nevoie de pregătire specială, deoarece în Irlanda de Nord forţele de ordine folosesc echipamente şi tactici de intervenţie diferite. Potrivit anchetei de opinie realizate de YouGov pentru un centru de studii politice din subordinea administraţiei publice, 59% dintre membrii Partidului Conservator se opun acordului Brexitului negociat de Guvernul May. Doar 38% dintre ei se declară în favoarea documentului.

Anunțul făcut astăzi de către Theresa May referitor la noul referendum pentru Brexit: “Pagube ireparabile” Acordul pentru Brexit aruncă Marea Britanie într-un impas! Ce se va întâmpla cu românii din Anglia după Brexit Lovitură de teatru în Marea Britanie: Partidul Theresei May se opune acordului negociat pentru Brexit!

Cetăţenii UE şi britanici vor continua să călătorească fără vize după Brexit, dar cu anumite condiții si cu o prelungire de tranzitie anuntata de Theresa May În pofida faptului că divorţul între Marea Britanie şi Uniunea Europeană este stabilit la 29 martie, May nu a reuşit să obţină ratificarea în Parlament a acordului retragerii negociat cu Bruxellesul şi aprobat la sfârşitul lui noiembrie de şefii de stat şi de guverne ai celorlalte 27 de state membre UE.

One thought on “Brexit: Poliţia britanică se pregăteşte pentru proteste de amploare, Dezbaterile în Camera Comunelor urmează să fie reluate săptămâna asta, iar votul să aibă loc în săptămâna 14-20 ianuarie.

Lasă un răspuns

Top