Esti aici
Acasa > Curiozitati > Blocul ars din Sectorul 5 a rămas fără apă, gaze şi curent. Viaţa oamenilor devine imposibilă

Blocul ars din Sectorul 5 a rămas fără apă, gaze şi curent. Viaţa oamenilor devine imposibilă

Viaţa oamenilor care s-au mutat înapoi în blocul ars din Capitală devine imposibilă. Astăzi le-a fost oprită şi apa, din cauza datoriilor. Imobilul nu mai are nici curent electric şi nici gaz, dar cea mai mare problemă rămâne siguranţa. Cărămizile din ziduri se sfărâmă cu mâna goală, arată imaginile filmate de locatari. Printre ruine au mers astăzi şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 5. Incapabili să le explice oamenilor ce se va întâmpla cu blocul.

Imaginile de amator arată amploarea dezastrului. Pereţii de cărămidă de la ultimele etaje se clatină la propriu, iar tencuiala se prăbuşeşte doar la o atingere.

Vezi si: Horoscop 5 octombrie 2018. Mărire de salariu, flirturi şi o vacanţă cadou

Şi, totuşi, constructorul le promite locatarilor că se vor muta din nou în casele lor. Indiferent de ce spun autorităţile, Ilie Ioniţă susţine că blocul poate fi refăcut.

De astăzi, blocul nu mai are nici apă. Asta după ce zilele trecute s-a sistat furnizarea curentului și a gazului. Ironia sorții face ca imediat după ce au plecat muncitorii care au oprit apa oamenilor să le sosească facturile la gaze.

Printre ruine au ajuns astăzi şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 5. Doar în inspecţie. Nu au ştiut să le spună oamenilor care este soarta imobilului.

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în construcţii spun că orice lucrare făcută la imobil, în afara celor de conservare, este pe propria răspundere a constructorului. În ultimele două săptămâni, reporterii Observator au solicitat de mai multe ori puncte de vedere din partea Primăriei Sectorului 5, dar autorităţile nu au dat niciun răspuns.

Proprietarul blocului din Sectorul 5 care a ars a fost amendat de două ori pentru lipsa autorizaţiilor
Dezvoltatorul imobiliar care deţine în proprietate blocul din Sectorul 5 al Capitalei, cel care a ars în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost amendat în două rânduri de primărie pentru lipsa autorizaţiilor de construcţie în cazul altor imobile, potrivit reprezentanţilor Primăriei Sector 5.

Autorităţile susţin că cel care administra afacerea imobiliară a construit în Capitală, pe lângă blocul din strada Iordache Năstase, alte două blocuri şi o mansardă fără autorizaţie.

În ambele cazuri au fost aplicate sancţiuni.

„A fost amendat în luna mai a anului 2017 şi în luna iunie 2018 pentru că a construit alte două blocuri, două pe strada Teiuş fără autorizaţie şi pe strada Florescu, o mansardă fără autorizaţie. A fost amendat pentru ambele situaţii cu o sumă totală de 25.000 de lei „, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Popa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sector 5 Bucureşti.

Niciuna dintre cele două sanţiuni aplicate de primărie nu a fost achitată de către dezvoltatorul imobiliar.

„Nu s-a conformat, pentru una are termen pe 25 octombrie, pentru cele de pe Teiuş unde a construit fără autorizaţie, până atunci poate să intre în legalitate, iar pentru mansarda fără autorizaţie s-a prescris termenul şi nu a făcut niciun demers legal fapt pentru care colegii mei de la Juridic îl vor acţiona în instanţă. Pentru blocul din Sectorul 5 este în derulare o anchetă a Inspectoratului de Stat în Construcţii”, a mai declarat Cristina Popa.

Pe de altă parte în evidenţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov nu a fost identificată vreo solicitare din partea proprietarului/beneficiarului blocului din Sectorul 5 care a ars pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu, au anunţat reprezentanţii ISU.

Primăria Sectorului 5 a anunţat, sâmbătă, că toate aspectele juridice care ţin de situaţia locativă a blocului din strada Iordache Năstase care a ars fac obiectul unui dosar penal, iar locuitorii clădirii au fost cazaţi în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”.

Lasă un răspuns

Top