Esti aici
Acasa > Curiozitati > Anglia. Planul pentru relaxarea restricţiilor legate de COVID-19, făcut public săptămâna viitoare

Anglia. Planul pentru relaxarea restricţiilor legate de COVID-19, făcut public săptămâna viitoare

Marea Britanie va prezenta în cursul săptămânii viitoare planul său de relaxare a măsurilor de izolare adoptate pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică ministrul sănătăţii britanic Matt Hancock, citat de Reuters.

Planul de ieşire din izolare ar putea cuprinde o relaxare a măsurii de distanţare socială la doi metri, care ar permite întreprinderilor să-şi redeschidă porţile la începutul lunii iulie.

Numeroşi angajatori, în principal în sectoarele hotelier şi de divertisment, au indicat că le-ar fi imposibil să-şi reia activităţile dacă această măsură de distanţare este menţinută. 

„În cursul săptămânii vom anunţa detalii mai ample despre măsurile pe care le putem lua pentru a renunţa la unele măsuri restrictive la începutul lunii iulie şi în special la 4 iulie”, a declarat Matt Hancock la BBC. Întrebat despre ridicarea măsurii de distanţare la doi metri, ministrul sănătăţii a răspuns: „Sper mult să putem să o facem”.

El a adăugat că vor exista măsuri de relaxare pentru a permite indivizilor să fie la mai puţin de doi metri unul de altul, limitând totuşi riscul de propagare a COVID-19 şi că vor fi date precizări întreprinderilor. Hancock a anunţat de asemenea că oamenii ar putea să-şi comunice coordonatele înainte de a se duce într-un bar sau într-un restaurant. „Eu nu aş exclude desigur această posibilitate”, a spus el, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Top