Esti aici
Acasa > Evenimente > ALERTA: Rusia A DESCHIS FOCUL în Marea Neagră. ALERTĂ de gradul zero la MApN

ALERTA: Rusia A DESCHIS FOCUL în Marea Neagră. ALERTĂ de gradul zero la MApN

Gest fără precedent al Rusiei, care declanșează cel puțin un război diplomatic uriaș cu România și NATO.

Fregata Amiral Grigorovici a efectuat un exercițiu de trageri cu muniție de război în Marea Neagră. Gestul este unul provocator, fiind pentru prima dată când o navă din cadrul Flotei ruse de la Marea Neagră utilizează o rachetă de croazieră Kalibr pentru a lovi o țintă navală. Anunțul a fost făcut chiar de autoritățile militare ruse.

“În conformitate cu planul de antrenament de luptă, fregata Amiral Grigorovici din cadrul Flotei Mării Negre a efectuat un exerciţiu de trageri cu muniţie de război pentru a lovi cu sistemul de rachete Kalibr o ţintă de suprafaţă într-un poligon naval din Marea Neagră “, a comunicat biroul de presă al Flotei ruse.

A fost pentru prima dată când o navă de suprafaţă din cadrul Flotei Mării Negre a efectuat un exerciţiu de trageri cu sistemul de rachete de precizie Kalibr, a precizat biroul de presă.

“Racheta a lovit cu succes ţinta ce simula o navă inamică aflată la o distanţă de aproximativ 40 de mile nautice (circa 80 de kilometri)”, potrivit autorităţilor ruse.

Mai multe drone au confirmat că racheta a lovit cu acurateţe ţinta.

Poligonul naval a fost închis circulaţiei maritime în perioada desfăşurării exerciţiului. Unsprezece nave de război şi de suport, cât şi mai multe aeronave, au participat la operaţiunea de menţinere asigurării securităţii în zona pe timpul desfăşurării exerciţiului, a adăugat biroul de presă al Flotei ruse.

Lasă un răspuns

Top