Esti aici
Acasa > Curiozitati > ALERTA: Diaspora se întoarce acasă. Cozi kilometrice în vămi la intrare in ROMANIA! (V I D E O)

ALERTA: Diaspora se întoarce acasă. Cozi kilometrice în vămi la intrare in ROMANIA! (V I D E O)

Sute de autoturisme asteapta in jur de doua ore si jumatate pe autostrada pan-europeana pentru a intra in Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II, formandu-se o coloana de aproximativ zece kilometri pe teritoriul Ungariei. Autoritatile recomanda evitarea acestui punct de control, unde si pe sensul de iesire din tara se asteapta aproximativ o ora.

Vamile din vestul tarii sunt din nou aglomerate, atat din cauza tranzitului turistic specific weekend-ului, cat si pentru ca mii de romani care lucreaza in afara tarii se intorc acasa in vacanta, scrie News.ro.

In PTF Nadlac II sunt coloane foarte mari pe ambele sensuri, insa la intrarea in Romania se asteapta aproximativ doua ore si jumatate pentru control. Pe autostrada pan-europeana, pe teritoriul Ungariei, coloanele de masini sunt formate pe aproximativ zece kilometri, desi verificarea documentelor se face pe sapte artere rutiere, fata de patru in mod obisnuit.

La iesirea din tara, in Nadlac II, se asteapta o ora, pe autostrada fiind masini pe o distanta de aproape doi kilometri. Controalele se fac tot pe sapte artere si sunt folosite inclusiv benzile destinate traficului greu, care nu este permis in weekend in Ungaria.

Coloane mari de masini mai sunt la intrarea in tara prin Petea (Satu Mare), unde se asteapta o ora pentru trecerea granitei, controlul fiind facut pe cinci artere.

Din cauza numarului mare de autoturisme care vin in Romania, pe Valea Muresului, in Arad, se circula ”bara la bara” pe mai multe segmente ale DN7, echipaje ale Politiei Rutiere luand masuri de fluidizare a traficului.

Politia de Frontiera le recomanda celor care vor sa tranziteze frontiera sa verifice aplicatia online de pe site-ul oficial, care arata o estimare a timpilor de asteptare pentru controlul documentelor. Astfel, soferii pot alege punctele de trecere care nu sunt aglomerate.

Lasă un răspuns

Top