Esti aici
Acasa > Curiozitati > ALERTA: Cod Roşu de înec pe Litoral, salvamarii cer respectarea restricţiilor. Mai mulţi copii şi adulţi au fost salvaţi deja

ALERTA: Cod Roşu de înec pe Litoral, salvamarii cer respectarea restricţiilor. Mai mulţi copii şi adulţi au fost salvaţi deja

Mai multe incidente au avut loc pe litoralul Mării Negre, unde salvamarii au emis un cod roşu, cu pericol de înec.

La Mangalia, un bărbat este dat dispărut în valuri şi a fost căutat deja cu ambarcaţiunile din dotare, însă salvatorii au fost nevoiţi să sisteze căutările, din cauza mării foarte agitate şi a curenţilor puternici.

Vezi si : Horoscop 17 august 2018. Aventură fără obligaţii, jurământ şi un eşec

Cod Roşu pe litoral, pericol de înec
Astfel, într-un timp foarte scurt, la Mangalia au fost scoase din apă 4 persoane. O femei care a fost trasă de curent în larg şi era în pericol de înec, un bărbat care a fost dat dispărut în valuri şi un alt bărbat care intrase în apă cu cele 2 fetiţe ale sale.

Fetitele sunt bine, iar tatăl este conștient, dar va fi trimis la spital pentru simptome digestive, după ce a înghiţit o cantitate apreciabilă de apă sărată.

Salvamarii trag un semnal de alarmă şi roagă turiştii care sunt acum pe litoral să respecte indicaţiile lor şi să fie atenţi pentru steagurile afişate pe plajă.

Ce înseamnă culorile de pe steagurile salvamarilor
STEAG ROȘU CU GALBEN – salvamarul este prezent, scăldatul este permis;

STEAG GALBEN – marea este agitată, scăldatul este permis doar înotătorilor experimentați

STEAG ROȘU – scăldatul este interzis.

STEAG NEGRU – nu aveţi voie să vă apropiaţi de apă.

Totuşi, munca salvamarilor este mult îngreunată de faptul că în această perioadă foarte mulţi turişi au luat cu asalt litoralul Mării Negre. Minivacanţa de Sf. Maria a umplut staţiunile de pe litoralul românesc.

Lasă un răspuns

Top