Esti aici
Acasa > Curiozitati > ADEVĂRATUL MOTIV pentru ce au fost CREATE aceste jocuri! Scopul distractiv a fost pe ULTIMUL LOC!

ADEVĂRATUL MOTIV pentru ce au fost CREATE aceste jocuri! Scopul distractiv a fost pe ULTIMUL LOC!

Sigur ai încercat măcar o dată aceste jocuri de pe calculator, dar nu știai motivul pentru care au fost inventate!

Solitaire a fost introdus in versiunea de Windows 3.0 din anul 1990, insa jocul exista inca din anii 1700. Versiunea digitala a avut un scop ascuns – acela de a-i invata pe utilizatori sa aiba miscari fluente in utilizarea calculatorului si a mouse-ului. De asemenea, cu ajutorul Solitaire, utilizatorii au fost mai familiarizati cu conceptul de „drag and drop” (glisare si fixare), intens folosit pe calculatoarele cu sistemul de operare Windows pentru copierea fisierelor sau mutarea lor.

Scopuri asemanatoare au avut si jocurile Minesweeper sau Hearts, care insa n-au devenit la fel de populare ca si Solitaire. In cazul Minesweeper, telul era ca utilizatorii sa inteleaga diferentele intre „click stanga” si „click dreapta”, dar si sa-i ajute sa foloseasca mouse-ul cu mai mare precizie si viteza.

Potrivit site-ului mentalfloss.com, jocurile, in special Solitaire, au devenit atat de populare, incat de fiecare data cand Microsoft a incercat sa le elimine din noile versiuni de Windows testerii au reactionat negativ.

Lasă un răspuns

Top