Esti aici
Acasa > Evenimente > 82 de morţi și sute de răniţi în cutremurul de 7 din insula Lombok din Indonezia

82 de morţi și sute de răniţi în cutremurul de 7 din insula Lombok din Indonezia

Cutremurul de 7 produs pe insula Lombok din Indonezia a provocat distrugeri și numeroase victime © Reuters

Cel puțin 82 de oameni au murit în cutremurul cu magnitudinea de 7 care a lovit insula turistică Lombok din Indonezia. Alte sute de persoane au fost rănite, precizează serviciile de urgență.

Cutremurul cu magnitudinea 7 care a lovit Lombok a provocat distrugeri majore în mai multe părți ale insulei din Indonezia. Din păcate, s-au înregistrat și victime.

Citeste si: Horoscop 6 august 2018. Dragoste oarbă, mulţi bani și o ofertă tentantă

Bilanțul de 82 de morți și sute de răniți este încă provizoriu. Operațiunile de salvare sunt în derulare, iar autoritățile se tem că numărul victimelor ar putea crește. În continuare, sunt persoane date dispărute.

Inițial, serviciile de urgență au anunțat că au murit 3 persoane în cutremur, apoi bilanțul a crescut dramatic, la 22 și la 39 de morți, pentru ca, în doar câteva ore, să se dubleze.

Seismul s-a produs după lăsarea întunericului și a provocat o panică uriașă, așa cum arată și imaginile dramatice filmate de localnici.

Cutremurul, produs la o adâncime de doar 10 kilometri, a fost puternic resimțit și în insula vecină, Bali, de asemenea, un paradis turistic, ca și Lombok.

Evacuări masive s-au produs în Bali, inclusiv pacienții unui spital din localitatea Denpasar au fost scoși în stradă.

Mii de oameni au rămas fără curent pe ambele insule, din cauza seismului. Efectul acestui cutremur e mai mare decât al celui de 6,4 din urmă cu o săptămână, produs tot pe insula Lombok, când au murit 16 persoane.

Lasă un răspuns

Top